Редактор: Виолета Николаеваe-mail: След жетоката трагедия в Айтос, почернила и затрила почти

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: След жетоката трагедия в Айтос, почернила и затрила почти
Коментари Харесай

След жестоката трагедия: В Айтос готвят блокажи на пътя и протести за извеждане на камионите от града

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

След жетоката покруса в Айтос, почернила и затрила съвсем цяло семейство, жителите на града желаят извеждане на тежкотоварния трафик по околовръстен път, който би трябвало да бъде издигнат, съобщи БТВ. 

" Понякога се случва нещо и остават без спирачки камионите. Влизайки в града непосредствено, виждате мястото е доста оживено, има учебно заведение, огромни магазини. Сега има ремонт на айтоския проход и са малко товарните коли, а станаха две произшествия единствено за една година. В годините обратно има доста произшествия, Айтос повече не желае да дава жертви. Докато не се провиснал средства за създаване на околовръстен път, няма да спрем с митингите. Ако би трябвало ще блокираме на смени. Опитват се да кажат, че ще построяват кръгово и ще слагат светофари, само че това няма да е решение. Без спирачки нито кръгово може да го спре, нито светофари, единственото решение е да се изведат камионите да не минават през града, а по околовръстен път. " - сподели уредникът на митинга Камелия Генова.  

От прокуратурата са открили, че лидерът не е използвал алкохол, затова повода е техническа. Областна администрация ще изследва случая посредством комисия. 

" Всеки ден тези деца отиват на учебно заведение, те минават от тук няколко пъти. Вечерта преди случая, моето дете е било 10 минути преди този момент в градинката. Какво е можело да се случи. Искаме да дадем публичност за митинга и в случай че би трябвало, ще излизаме всеки ден. И освен в събота на обяд, както ще създадем в този момент, а в случай че би трябвало и вечер. " - описа разтревожена майка.  

" Виждам магистрална права, никой не съблюдава ограничаването от 30-40 км, камионите са постоянно натоварени, мотористи също, 50 метра надолу има монумент на моторист. От 30-35 години на това място стават катастрофи. Градът ни е прелестен, доста неща бяха направени, само че това дълги години донася горест. Миналата година по този път стана страхотна злополука. В годините обратно се случва и би трябвало воля в общинския съвет и страната това нещо да се уреди. Защото извънредно време е да престане. ", описа различен гражданин. 

Имало е хора, които са били прегазени от камион до момента в който ядат любеница в градинката и различен камион, който се е забил в къща насреща, заключи репортерът ан БТВ от мястото. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР